Netradiční tuňáková pomazánka

sendvic

Usínáte a přemýšlíte, co si zase dáte k snídani? Co si takhle dopřát jednoduchou ale velmi chutnou pomazánku z tuňáka?

2 malé konzervy tuňáka naloženého v oleji

2 vejce

3 lžíce kaparů

3 lžíce cottage

1 lžíce hořčice

šťáva z l limetky

1 lžíce olivového oleje

sůl

Vejce uvaříme natvrdo. Z konzerv slejeme olej a maso smícháme s vejci. Přimícháme kapary, cottage, hořčici, šťávu z limetky a olivový olej, smícháme a dochutíme solí.

Pomazánku namažeme na čerstvě rozpečenou bagetu a dozdobíme rajčaty, salátem a pažitkou.

Věděli jste, že konzerva “tuňáka” nemusí obsahovat tuňáka žádného? Podle evropského nařízení se totiž pod pojmem tuňák může prodávat i tunec pruhovaný.

Pravého tuňáka poznáte podle rodu, musí pocházet z rodu Thunnsu, ti nepraví, kam se řadí již zmíněný tunec pruhovaný, jsou z rodů Euthynnus a Sarda.

Dále je potřeba dbát na složení. Výrobci mohou například uvádět označení „v rostlinném oleji“. Ale již nemusejí uvádět, o jaký konkrétní olej se jedná. Mohou dokonce používat směs olejů. Pokud je v názvu uvedeno, že se jedná o rostlinný olej, pečlivě si přečtěte složení, může se totiž jednat například o olej sójový, a ten by mohl přivodit potíže  alergikům.

rdc
foto: ola mishchenko, unsplash


Reakce na Netradiční tuňáková pomazánka

  1. Lenka napsal:

    Luxusní!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>