Restované houby s mozzarellou a bylinkovou zálivkou

Nasbírali jste čerstvé houby (nejlépe praváky) a chcete si pochutnat na lehkém a rychlém pokrmu z nich?

Pak je následující recept pro Vás ten pravý.

Stačí připravit vynikající bylinkovou zálivku, krátce osmahnout houby a podávat s mozzarellou a salátkem a lehký obě či večeře jsou na světě.

Podáváme s čerstvým pečivem.

 

 

Pro 4 mlsouny:

10 g lístků petržele
10 g lístků bazalky
5 g lístků oregána
sůl
2 lžíce citrónové šťávy
100 ml slunečnicového oleje
100 ml olivového oleje

50 g směsi salátů
300 g pravých hub
1 celá mozzarella
3 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
2 lžíce šťávy z citrónu
3 větvičky oregána

Na bylinkový olej smícháme bylinky, špetku soli, citrónovou šťávu, oleje a rozmixujeme. Necháme vystydnout v lednici. Saláty očistíme, necháme okapat a natrháme na menší kousky. Houby nakrájíme na plátky. Mozzarellu nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a houby na něm 2 – 3 minuty opečeme. Ochutíme solí a pepřem. Na talíř položíme plátky sýru a navrch rozvrstvíme houby a salát. Zakápneme citrónovou šťávou a bylinkovou zálivkou.

Sandra Š.
foto: Ulrich Hoppe


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>