Houbový salát

zampiony

Jsme národ houbařů a hodně Čechů houby nejen sbírá, také je i rádo konzumuje.

Existuje spousta úprav hub. Od omáček, přes hlavní jídlo, po přílohu.

Právě jako přílohu můžete podávat i tento houbový salát.

Pusťte se do jeho přípravy. Recept pochází z kuchařské školy Chefparade a určitě si pochutnáte.

 

směs hub (žampiony, shitake, lišky, lesní houby)
čerstvý baby špenát
avokádo
citrón
šalotka
česnek
vlašské ořechy
olivový olej
balsamico

Avokádo si nakrájíme na menší kostičky a ihned zakápneme citrónovou šťávou, aby nezhnědlo. Do servírovacího talíře si připravíme špenát. Na pánvi orestujeme šalotku, česnek a na větší kousky nakrájené houby. Osolíme, opepříme. V misce bokem si smícháme lžíci olivového oleje, lžíci balsamica a stroužek česneku. Dobře promícháme a pak s tím zalijeme restované houby. Necháme zredukovat. Salát smícháme s avokádem i se zbytkem citronové šťávy. Houby, naservírujeme na salát a lehce posypeme nakrájenými vlašskými ořechy.

Zdroj + foto: chefparade.cz


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>