Těstoviny s cuketou, citrónem a medvědím česnekem

Chutnají vám těstoviny všeho druhu?

Využijte sezóny medvědího česneku a pochutnejte si na této skvělé kombinaci.

S omáčkou z cukety, smetany, citrónu a medvědího česneku budete slavit úspěch u všech strávníků.

Dáte si?

 

 

Pro 4 mlsouny:

½ kg cukety
svazek medvědího česneku
1 citron v bio kvalitě
400 g těstovin
2 lžíce olivového oleje
75 ml zeleninového vývaru
200 ml smetany ke šlehání
sůl, pepř

Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme v ní těstoviny do měkka. Cuketu nakrájíme na menší kousky, např. na kostičky. Medvědí česnek nasekáme. Citrón důkladně očistíme a ostrouháme z něj kůru a vymačkáme z něj šťávu. Na pánvi rozehřejeme olej a cuketu na něm za stálého míchání 5 mnut opečeme. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Poté přimícháme smetanu, lžíci citrónové šťávy a citrónovou kůru. Krátce povaříme a nakonec přidáme medvědí česnek. Ochutíme solí a pepřem. Těstoviny slijeme a přimícháme k cuketové omáčce. Dochutíme citronem, solí a pepřem a podáváme s oblíbeným strouhaným sýrem.

Martina M.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>