Těstoviny s omáčkou z mascarpone, cukety a lososa

Losos je na přípravu velmi jednoduchý a velmi mu sluší minutková úprava.
Připravovat jej lze jak vcelku, tak nakrájený na menší kousky. Stačí chvíli opéct, nebo dát na gril a je hotov.

Tip: Kdo by neměl rád lososa, může jej nahradit například treskou, ta je také chutná v kombinaci s těstovinami.

 

 

Pro 4 mlsouny:

2 – 3 cukety
1 cibule
400 g fileta lososa
350 g těstovin
2 lžíce oleje
175 g mascarpone
1/8 l suchého bílého vína
sůl, pepř
kůra z jednoho citrónu
bazalka

Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vod. Cuketu očistíme a nakrájíme na tenká polokolečka.
Cibuli nakrájíme na kostičky. Filet nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme do pánve. Rybu krátce opečeme, osolíme, opepříme a vyjmeme z trouby. Na pánev dáme cibuli a cuketu a krátce orestujeme. Přidáme mascarpone, víno a stejné množství vody. Ochutíme solí, pepřem a citrónovou kůrou. Těstoviny slijeme. Bazalku natrháme a přidáme do pánve. Nakonec přimícháme i lososa. Prohřejeme a podáváme s těstovinami.

Martina M.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>