Zaujal vás článek o tuřínu? Ještě jste jej neochutnali? Už to dále neodkládejte a uvařte si tuto netradiční polévku.
Nezdráhejte se přidat do polévky i sušené ovoce, polévka tak získá úplně jiný rozměr.
Pro 4 mlsouny:
600 g tuřínu
1 malý stroužek česneku
1 lžíce oleje
30 g másla
1 lžíce cukru
125 ml bílého vína
1,2 l zeleninového vývaru
250 ml smetany ke šlehání
120 g namíchaného sušeného ovoce
hrst petržele
150 g uzeného úhoře
sůl, pepř
Tuřín omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Spolu se stroužkem česneku chvíli v hrnci opečeme na rozehřátém másle a oleji. Jakmile zelenina zezlátne, přidáme cukr a víno a přivedeme k varu. Podlijeme vývarem a smetanou a nezakryté necháme 20 minut vařit. Sušené ovoce a petržel rozmixujeme. Úhoře nakrájíme na menší kousky. Polovinu úhoře dáme do vařící se polévky. Polévku rozmixujeme a ochutíme solí a pepřem. Podáváme se zbytkem úhoře a rozmixovaným ovocem a petrželí.
rdc
zdroj: www.effilee.de