Vepřová panenka na paprice s jarní cibulkou

Vepřovou panenku lze připravit na spoustu způsobů.

Ingredience na tuto její úpravu na paprice a jarní cibulce máte obvykle doma a když náhodou ne, snadno je seženete v obchodě na rohu ulice a nemusíte sahat ani hluboko do kapsy.

Toto vydatné jídlo, které bude chutnat všem masožravým mlsounům připravíte do 30 minut.

Co víc si přát.

 

Pro 4 mlsouny:

1 svazek jarní cibule
600 g vepřové panenky
200 g rýže
2 lžíce oleje
pepř, sůl
1 lžíce másla
1 lžíce mouky
300 ml zeleninového vývaru
200 ml smetany
2-3 lžičky mleté papriky

Jarní cibuli omyjeme a celou ji nakrájíme na tenká kolečka. Maso podélně rozkrojíme a nakrájíme na ½ cm proužky. Rýži připravíme podle návodu na obalu.

Mezitím rozehřejeme v pánvi olej. Maso na něm opečeme po dobu 4-5 minut. Po asi třech minutách přidáme k masu polovinu cibule a ochutíme solí a pepřem. Maso vyjmeme, do výpečku přidáme máslo, necháme rozpustit, přidáme mouku a krátce zpěníme. Zalijeme vývarem a smetanou, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Přidáme maso, necháme ho opět ohřát a dochutíme solí, pepřem a paprikou. Přimícháme zbylou cibuli a podáváme s rýží.

 

Martina Mlsná
foto: lecker.de

 

Poklady klasické české kuchyně – Roman Vaněk lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>