Filet z lososa s lehkým bramborovým salátem

Losos získává v našich končinách stále víc na oblibě.

Žádný div, je velmi chutný a k sehnání je v průběhu celého roku.

Nejvíce mu sluší jednoduchá rychlá úprava.

K filetu si připravte lehký bramborový salát nebo třeba grilovanou zeleninu.

Ideální pokrm pro ty, co se chtějí stravovat zdravě.

 

Pro 1 mlsouna:

jarní cibule
2 lžičky oleje
100 ml zeleninového vývaru
2 lžičky citrónové šťávy
sůl, pepř
1 lžička cukru
250 g brambor
1 menší jablko
1 menší okurka
1 filet z lososa
2 lžíce mouky
10 g másla

Brambory uvaříme ve slupce. Cibuli nakrájíme na kolečka a podusíme na oleji. Zalijeme vývarem a přidáme citrónovou šťávu, sůl, pepř a cukr. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme. Přimícháme k omáčce. Jablko i okurku nakrájíme na kousky a přimícháme k bramborám. Lososa osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej a máslo a rybu osmažíme z každé strany asi tři minuty. Podáváme s bramborovým salátem.

Martina Mlsná
foto: Heino Banderob, essen-und-trinken.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>