Křupavá ryba se salátem z mrkve a jablka

Už jste měli tento týden rybu?

Pokud ne, pak vězte, že je to chyba.

Připravit si k obědu nebo teplé večeři rybu je stejně snadné jako si připravit maso.

Snadný je dnešní recept a i když se vám příloha na první pohled může zdát jako dost zvláštní příloha k rybě, jednoznačně ji nevynechejte.

Jako celek je to vážně dobrota.

 

Pro 2 mlsouny:

2 lžičky rozinek
3 mrkve
1 kyselejší jablko
2-3 lžíce citrónové šťávy
2 lžičky oleje
sůl
pepř
mletá skořice
80 g rýže basmati
300 g filety ryby (losos, treska…)
1 vejce
2 lžíce mouky

Rozinky přebereme. Mrkev a jablko oloupeme a nastrouháme. Smícháme s rozinkami, 1 lžící citrónové šťávy a ½ lžičky oleje. Ochutíme solí a špetkou skořice. Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Rybu očistíme a nakrájíme na 4 kousky. Zakápneme zbylou citrónovou šťávou a osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme. Rybu obalíme v mouce a protáhneme vejcem.
Zbylý olej rozehřejeme na pánvi a rybu na něm z obou stran 3-4 minuty osmažíme dozlatova a dokřupava. Podáváme s mrkvovo – jablečným salátem a rýží.

Sandra Špačková


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>