Křupavá ryba s pečenými bramborami

Losos smažený stejně jako řízky, ale přece křupavý, jak je to možné? Když použijete místo strouhanky rozdrcené kukuřičné lupínky, moc si pochutnáte a uvidíte, že takto připravená ryba bude chutnat i těm nejmenším mlsounům.

Jako příloha se nejvíce hodí pečené brambory a abychom ulehčili špatnému svědomí ze smažené ryby, podáváme i s dušenou zeleninou.

 

 

Pro 4 mlsouny:

400 g filet lososa
100 g cornflakes
30 g pšeničné mouky
2 vejce
sůl
pepř
500 g brambor
3 lžíce olivového oleje
3 větvičky rozmarýnu
150 g červené papriky
200 g žluté papriky
50 g cibule
1 lžíce oleje
125 ml zeleninového vývaru
1 lžíce petržele
rostlinný olej

Očištěné filety osušíme kuchyňskou utěrkou a nakrájíme na rovnoměrně velké porce. Osolíme a opepříme. Brambory omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Plech zakápneme olejem a rozetřeme jej. Rozložíme na něj rozmarýnové větvičky a na něj brambory. Přelijeme zbytkem olivového oleje a plech vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů na jednu hodinu. Mezitím rozpůlíme papriky a očistíme od jádra. Nakrájíme na malé proužky. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. V pánvi rozehřejeme olej, na které asi 10 minut podusíme cibuli s paprikou. petržel natrháme a přidáme k zelenině. Udržujeme v teple. Cornflaky rozdrtíme na jemno a vsypeme na talíř. Na další dáme mouku. A do třetího rozšleháme vejce. Filet lososa nejprve obalíme v mouce, poté ve vejci a nakonec v cornflacích. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a osmažíme jej stejně jako řízky. Podáváme s dušenou zeleninou a pečenými bramborami.

 

Martina Mlsná
foto: www.edeka.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>