Avokádová čokoládová pěna

avokadova-cokoladova-pena

Je vám vlastní touha po zkoušení nových receptů a zajímavých kombinací? Představujete si, co co by se dalo kombinovat, když procházíte mezi regály v Tescu či v Penny marketu? Nebojíte se spojit zdánlivě nespojitelné?

Zkuste zkombinovat avokádo s kakaem. Uvidíte, že výsledek vás nadchne.

A vy ostatní, co nejste příznivci neotřelým kombinací, vyzkoušejte avokádovou čokoládovou pěnu také. Rádi si ji totiž pak zařadíte mezi běžné dobroty!

Co budete k přípravě avokádové čokoládové pěny potřebovat:

2 zralá avokáda (za dobrou cenu je nabízí Tesco leták),
šťávu z 1 pomeranče,
4 lžíce sirupu (javorový, agávový, med)
4 lžíce holandského kakaa (lze nahradit instantním kakaem, které nabízí Penny leták)

Jak postupovat

Postup přípravy avokádové čokoládové pěny je snadný: do mixéru dáte dužninu avokáda, které jste nejprve omyli, rozpůlili a vybrali lžící ze slupky. Přidáte pomerančovou šťávu, sirup, kakao a vše rozmixujete. Pokud by vám v pěně vadila avokádová vůně, přidejte ještě další kakao a pomerančovou šťávu. Dejte pak vychladit a je hotovo.

Co místo avokáda?

Ne každý má to štěstí, aby mohl konzumovat avokádo. Přestože jde o velmi zdravé ovoce, najdou se i lidé, kteří jsou na avokádo alergičtí, případně mají potíže s trávením tuku z avokáda. Je to sice rostlinný tuk příznivých výživových hodnot, ale lidé s citlivějším trávením se po něm mohou cítit nepříjemně.

V takovém případě je možné v čokoládové pěně nahradit avokádo banánem. Nebo jiným ovocem hustší konzistence. Pokud nejsou problémy s mléčnými produkty, dá se pěna udělat třeba z mascarpone nebo z krémového žervé.

Čokoládová pěna bude vynikající i ze smetany

Pro přípravu pěny lze zvolit i kvalitní tmavou čokoládu, kterou jak v Penny, tak v Tescu najdete často ve slevových akcích. V tom případě k ní přidejte smetanu, žervé nebo ricottu, přírodní sladidlo v podobě medu či sirupu. Může být i šťáva z kyselejšího ovoce, třeba z citrusů.

Smetanu bude nutné nahřát v kastrůlku, rozpustit v ní čokoládu a pak ji vychladit v lednici. Potom teprve se pustit do šlehání. Žervé a ovocnou šťávu přidejte až po vyšlehání čokoládové smetany. A kolik čokolády do smetany? Vždycky podle chuti!

Zdroj: https://flic.kr/p/dJHbWz


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>