
Chlazené avokádo je vynikající pro letní osvěžení. Napadlo by vás použít jej jako hlavní ingredienci do polévky? Že ne?
Překonejte počáteční obavy a dejte se do vaření. Je to vážně dobrota.
Polévka lze jíst i za studena, kdo by ale studenou polévku ani v létě nesnesl, může ji bez potíží přihřát. Chutnat vám bude tak i tak.
Komu by polévka přišla nudná, může do ní přidat lehce orestované krevety.
Pro 4 mlsouny:
2 oloupaná avokáda
2 lžíce čerstvého nasekaného koriandru
sůl
pepř
1 lžíce čerstvého nasekaného koriandru
½ lžičky mletého pepře
Kuřecí vývar, avokádo, koriandr, limetovou šťávu, sůl a pepř za pomocí mixéru do hladkého krému. Limetovou smetanu připravíme tak, že smícháme zbylé ingredience. Přimícháme k avokádovému krému a necháme vychladit nebo naopak ohřejeme.
Sandra Špačková
foto: food.amerikanki.com
Zkoušela jsem ji v teplé podobě a chutnala i manželovi, který na polívky moc není. Jen ta barva není moc lákavá
)