Bramboračka s liškami

Nastal čas, kdy se náš organismus potřebuje zahřát. Ideální je samozřejmě čaj nebo ještě lépe grog. Ty zahřejí ale nenasytí – a tak jsou tu polévky.

Dali byste si pořádnou a chutnou polévku? A máte rádi lišky?

Pak musíte ochutnat tuto bramboračku s liškami.

Polévka je sytná, takže pokud si k ní přikrojíte krajíc čerstvého chleba, vydá za hlavní jídlo.

 

Pro 4 mlsouny:

½ kg uvařených brambor ve slupce
20 g másla
sůl, pepř
1 l zeleninového vývaru
80 g jarní cibule
250 g lišek
20 g másla
100 brambor
100 ml smetany
petržel na podávání

Uvařené brambory oloupeme. 100 g brambor dáme do studené vody a položíme stranou. Zbývající nakrájíme na malé kousky. Máslo rozehřejeme v hrnci a brambory na něm krátce orestujeme. Osolíme a opepříme. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 15 minut. Mezitím nakrájíme jarní cibulku na kolečka. Lišky očistíme a nakrájíme je na menší kousky. Máslo rozehřejeme na pánvi a lišky na něm asi 5 minut restujeme. Přidáme cibuli a krátce osmažíme. Osolíme a opepříme. Mrkev oloupeme a spolu s odloženými bramborami nakrájíme na malé kostičky a povaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme, přidáme k liškám a udržujeme teplé. Brambory s vývarem rozmixujeme do hladkého krému. Přidáme smetanu a dochutíme. Přidáme liškovo-bramborovou směs a vše asi minutu povaříme. Podáváme posypané petrželí.

Sandra Špačková
foto: edeka.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>