Cannelloni s mozzarellou

Každý mlsoun ví, že těstoviny pocházejí z Itálie. Málokdo však ví, že první písemná zmínka se objevila už v 1. století n.l., a to Apiciově knize, kde je popsaná příprava masa a ryb, které jsou obložené těstovinami.

Další historický záznam pak pochází z 12. století. Od tohoto období se pak zmínky o těstovinách s pravidelností.

Canelloni lze popsat jako závitky z nudlového těsta plněné různými náplněmi. Jsou to těstoviny ve tvaru válečku, které se plní sýrem, masem, špenátem nebo jinou zeleninou. Často se zapékají v troubě s bešamelovou nebo rajčatovou omáčkou.

Pro 4 mlsouny:

1 lilek (200-250 g)

12 plátků těstovin (lasagne)

150 g mozzarelly

20 g parmezánu – strouhaného

300 g keříkových baby rajčat

máta

olivový olej

sůl

Lilek oloupeme. Dužinu nakrájíme na malé kousky. Rozpálíme pánev a na ní lilek dozlatova  orestujeme. Lilek si odložíme do misky a zasypeme nakrájenou mozzarelou a hrstkou natrhané. Lasagne hodíme do vroucí vody, kde je necháme několik vteřin, poté vyjmeme, hladíme v ledové vodě a pak je rozložíme na utěrku nebo na pečící papír. Na těstoviny dáme směs s lilky. A ubalíme z nich tvar cannelloni. Aby držely převážeme je nití nebo slupkou z lilků. Troubu rozpálíme na175 °C. Plech si vyložíme pečícím papírem. Cannelloni si posypeme parmezánem a dáme na 10 minut péct do trouby. Jakmile je upečeno, zasypeme těstoviny rajčaty, natrhanou mátou a zakápneme olejem. Můžeme podávat.

rdc


Reakce na Cannelloni s mozzarellou

  1. Lenka napsal:

    A co ta máta?

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>