Co se zbylým kuřecím masem? Quesadillu!

Zbylo vám kuře od oběda a přemýšlíte, co s ním? Možností je samozřejmě „české rizoto“, nebo třeba domácí quesadilly. Jsou skvělé jako rychlý oběd. Stačí předem oloupat papriku a mít po ruce toustovač.

Jak oloupat papriku?

Papriku dáme do trouby rozehřáté na 220 °C a pečeme tak dlouho, až zhnědnou a vzniknou na nich puchýře. Poté opatrně dáme do sáčku nebo do fólie a necháme několik minut. Slupka se oddělí od dužiny a půjde snadno loupat.

150 g uvařeného kuřecího masa
1 oloupaná paprika
2 lžíce sušených rajčat
1 lžíce čerstvého oregána
50 g sýru feta
½ hrnku sýru cheddar
4 tortillové placky

Ingredience nakrájíme na menší kousky a v míse promícháme. Předehřejeme toustovač. Naplníme placky (ne až po okraj), přeložíme a dáme na 2 – 3 minuty, dokud se sýr nerozpustí.

Sandra Špačková, recept Claire Brookman, Super Food Ideas
foto: Andrew Zouny


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>