Co takhle dát si rybu?
Treska na špízech se zeleninou podávaná s jogurtovým dipem se zeleninou – lehké, zdravé, chutné a připravené v cukuletu…
Jako příloha se hodí vařené brambory nebo křupavá čerstvá bageta.
Komu by nechutnal dip z červeného pepře. Může připravit jogurtový dip s červenou paprikou a pažitkou. Recept najdete zde.
Pro 4 mlsouny:
1 limeta
1 cuketa
4 rajčata
200 g tresky
lžička másla
pepř
růžový pepř celý
jogurt
Dužinu manga nakrájíme na kostičky. Z limety vymačkáme šťávu. Cuketu nakrájíme na kostičky. Tresku očistíme, osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na malé kousky a osolíme. Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme k němu 2 lžíce šťávy z limety a trochu pepře. Dáme stranou z ohně. Jednotlivé ingredience napícháme na špízy a polijeme pepřovou šťávou. Dáme na gril nebo na grilovací pánev a 7 – 8 minut vaříme. Jednou otočíme.
Růžový pepř rozdrtíme a smícháme s jogurtem. Navíc přidáme sůl a zbylou limetovou šťávu.
Martina M.