Grilované špízy s treskou, mangem a zeleninou

Co takhle dát si rybu?

Treska na špízech se zeleninou podávaná s jogurtovým dipem se zeleninou – lehké, zdravé, chutné a připravené v cukuletu…

Jako příloha se hodí vařené brambory nebo křupavá čerstvá bageta.

Komu by nechutnal dip z červeného pepře. Může připravit jogurtový dip s červenou paprikou a pažitkou. Recept najdete zde.

 

Pro 4 mlsouny:

250 g zralého manga
1 limeta
1 cuketa
4 rajčata
200 g tresky
sůl
lžička másla
pepř
růžový pepř celý
jogurt

Dužinu manga nakrájíme na kostičky. Z limety vymačkáme šťávu. Cuketu nakrájíme na kostičky. Tresku očistíme, osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na malé kousky a osolíme. Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme k němu 2 lžíce šťávy z limety a trochu pepře. Dáme stranou z ohně. Jednotlivé ingredience napícháme na špízy a polijeme pepřovou šťávou. Dáme na gril nebo na grilovací pánev a 7 – 8 minut vaříme. Jednou otočíme.

Růžový pepř rozdrtíme a smícháme s jogurtem. Navíc přidáme sůl a zbylou limetovou šťávu.

Martina M.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>