Filet z tresky s pikantní rajčatovo avokádovou salsou

Hledáte tip na lehký a zdravý pokrm?

Není nic jednoduššího než krátce opéct rybu na pánvi a k tomu si připravit salát či třeba salsu.

K chuťově nevýrazné rybě se chuťově perfektně hodí pikantnější salsa z rajčat, cibule a avokáda.

Ideální (nejen) letní pokrm.

Pro 4 mlsouny:

4 rybí filety tresky
350 g rajčat
2 jarní cibule
1 menší chilli paprička
svazek koriandr
1 avokádo
1 limeta
sůl
pepř
2 lžíce rostlinného oleje

Rajčata nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Chilli vypeckujeme a nasekáme najemno. Koriandr otrháme a nakrájíme. Dužinu avokáda nakrájíme na kostičky a smícháme s polovinou šťávy z limety. Všechny připravené suroviny smícháme se zbylou šťávou z limety a nakonec i s avokádem. Dáme vychladit. Filety osolíme, opepříme a zakápneme citrónovou šťávou. Osmažíme na rozehřátém oleji 2 – 3 minuty z každé strany.

Sandra Š.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>