Smažená treska s rajčatovou omáčkou a tagliatelle

Treska je bezesporu jednou z nejchutnějších mořských ryb. Aby ne, když má tak pevnou, jemně plátkující svalovinu, díky které lze připravit na mnoha způsobů.

Ochutnejte ji dnes obalenou v trojobale s parmezánovou strouhankou.

Jako příloha se k takto upravené tresce skvěle hodí těstoviny s rajčatovou omáčkou.

Pro 4 mlsouny:

1 plechovka loupaných rajčat
1 menší cibule
1 stroužek česneku
sůl
pepř
špetka kajenského pepře
200 g rajčat
300 g těstovin tagliatelle

500 g tresky
sůl
pepř
20 g mouky
80 g strouhanky
50 g parmezánu
2 vejce
½ lžičky petržele
½ lžičky tymiánu
1 lžíce olivového oleje

Rajčata v plechovce dáme do hrnce, přimícháme nakrájenou cibuli, česnek a koření. Přivedeme k varu a přikryté vaříme na mírném ohni 15 minut. Poté omáčku rozmixujeme a udržujeme v teple.

Rajčata spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme a odstraníme semínka a propasírujeme. Získanou šťávu přidáme k omáčce a dužinu nakrájíme na kostičky.

Tagliatelle uvaříme podle návodu na obalu.

Filety omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Sýr nastrouháme a smícháme se strouhankou. Rybí kousky obalíme v mouce, poté ve vejci a sýrové strouhance. Na rozehřátém oleji rybí kousky osmažíme dozlatova. Mezitím na druhé rozehřáté pánvi chvíli povaříme rajčatové kostičky, přimícháme slité těstoviny a dochutíme solí a pepřem.

Smažené rybí kousky podáváme polité rajčatovou omáčkou s tagliatelle.

Sandra Špačková


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>