Salát se špenátem a jahodami s rebarborovou omáčkou

Jahody, špenát, reveň – to vše je právě v sezóně.

Máte rádi všechny tyto ingredience, ale v kuchyni pracujete s každou surovinou zvlášť?

Pojďte to dnes zkusit jinak. Smíchejte všechny najednou, výsledkem je chuťově velmi zajímavý salát.

Jako přílohu podáváme čerstvé pečivo.

 

Pro 4 mlsouny:

2 lžíce salátové směsi ořechů
250 g listového špenátu
200 g jahod
75 g horského sýra
75 g vařené šunky
1 hrst lístků bazalky

2 stonky rebarbory
2 šalotky
3 lžíce rostlinného oleje
3 lžíce balzamikového octa
½ hrnku šťávy z pomeranče
1 lžíce vlašských ořechů
sůl
pepř

Oříšky na salát opražíme na suché pánvi. Očištěný špenát natrháme na menší kousky. Jahody nakrájíme na kostičky. Šunku a sýr na plátky nebo také na kostičky. Všechny tyto suroviny promícháme a dáme na talíř.

Rebarboru a šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme rebarboru a šalotku a restujeme do doby, než šalotka zezlátne. Poté přidáme balzamiko, pomerančovou šťávu, ořechy a dochutíme solí a pepřem. Necháme trochu zredukovat. Dresinkem přelijeme špenát a jahody a můžeme podávat.

Martina Mlsná
foto: edeka.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>