Hovězí na majoránce

hovezi na majorance

S tímto pokrmem se můžete setkat především u našich jižních sousedů.

V Rakousku je to jídlo velmi oblíbené a nejčastěji se podává spolu se špeclemi. Až příště vyrazíte na návštěvu do této krásné země, neváhejte ochutnat.

Pokud chcete pokrmu dodat trochu české chuti, podávejte s bramborovým knedlíkem. Příprava není vůbec složitá a použijete-li tlakový hrnec budete jídlo vařit namísto 1,5 hodiny pouze třičtvrtě hodiny.

 

Pro 4 mlsouny:

 

800 g hovězí kýty

sůl

pepř

250 g cibule

2 stroužky česneku

2 lžíce rostlinného oleje

2 lžičky mouky

1 lžíce majoránky

1 lžička tymiánu

250 ml hovězího vývaru

1 lžíce octa

 

Hovězí maso nakrájíme na asi 2 cm kostky. Osolíme a opepříme. Bylinky nasekáme nadrobno. Pokud máme sušené, promneme je v dlani. Cibuli a česnek oloupeme. Česnek nasekáme na jemno. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Olej rozehřejeme v hrnci. Přidáme maso a restujeme, dokud se nezatáhne. Přidáme cibuli a česnek a na mírném ohni asi 10 minut společně podusíme. Zaprášíme moukou a promícháme. Přidáme ocet, bylinky a zalijeme hovězím vývarem. Přivedeme k varu. Poté plamen stáhneme a dusíme asi 1,5 hodiny. Může se stát, že bude potřeba přilít trochu vývaru. Nakonec vše v případě potřeby ochutíme a podáváme.

 

Sandra Špačková

foto: www.edeka.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>