Italská čočková polévka s těstovinami

italska cockova polevka

Ochutnejte čočkovou polévku po italsku. Od „české čočkovky“ se liší tím, že se do ní přidává i mrkev, celer a především rajčata. Podává se s těstovinami, jako třeba trofie.

Trofie nebo také trofiette jsou těstoviny původem z Ligurie.

Jsou rolovány do zakrouceného, červovitého tvaru. Podávají se nejčastěji s bazalkovým pestem.

K jejich výrobě není zapotřebí žádný strojek na těstoviny, protože jejich kroucení zvládne i amatér. Zkuste je.

Pro 4 mlsouny:

1 hrnek zelené čočky
2 snítky tymián
100 g slaniny
1 cibule
2 stroužky česneku
1 mrkev
kousek celeru
1 plechovka drcených rajčat
voda
sůl, pepř

Předem namočenou čočku uvaříme s tymiánem doměkka. Mrkev a celer nastrouháme. Cibuli a slaninu nakrájíme na malé kostičky. Slaninu a cibuli orestujeme dozlatova a ke konci přidáme nadrobno nakrájený česnek. Přidáme mrkev a celer a chvíli společně restujeme. Přilijeme rajčata a zalijeme hrnkem vody. Osolíme, opepříme a vaříme asi čtvrt hodiny. Polévku podáváme posypanou nastrouhaným parmezánem.

Martina M.
foto: paPisc


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>