Vynikající candát se zeleninou

Maso candáta patří mezi nejjemnější maso sladkovodních ryb, nemá totiž příliš svalových kůstek. Jeho příprava není nikterak složitá a nezabere nám mnoho času.

Jeho maso je tak jemné, že je škoda jeho chuť přebíjet kořením. Stačí ji jen lehce doplnit vhodnými bylinkami a chutný pokrm je na světě.

Jako příloha se hodí restovaná zelenina a brambory vařené ve slupce s rajčaty.

 

 

Pro 4 mlsouny:

 

200 g karotky

200 g cuket

150 g česneku

100 g cibule

2 lžíce olivového olej

sůl

pepř

špetka cukru

200 ml zeleninového vývaru

1 lžička sušených levandulových lístků

 

500 g brambor

2 lžíce olivového oleje

100 g cherry rajčat

sůl

pepř

 

4 filety candáta

sůl

pepř

1 lžíce olivového oleje

20 g másla

1 větvička tymiánu

1 větvička rozmarýnu

 

Zeleninu očistíme a oloupeme. Karotku nakrájíme na tenké proužky, cuketu na plátky, česnek na kolečka a cibuli na jemné kostičky.

Olej rozehřejeme a zeleninu na něm opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme cukr a levanduli. Zalijeme vývarem a dusíme do měkka.

Brambory uvaříme v osolené vodě. Necháme trochu vychladnout, oloupeme a rozčtvrtíme. V další pánvi rozehřejeme olej, přidáme brambory, opečeme dozlatova a poté přimícháme rozpůlená rajčata. Dochutíme solí a pepřem a 5 minut opékáme.

Filety candáta omyjeme a osušíme kuchyňskou utěrkou. Okořeníme. Na pánvi rozehřejeme olej a máslo, přihodíme větvičky koření. Filety opečeme z obou stran po 3-4 minutách, nejdříve však kůží dolů.

Servírujeme s bramborami a dušenou zeleninou.

 

rdc

foto: www.edeka.de

 

 

 

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>