Filet z lososa s rýží a cuketou

Máme pro vás tip na rychlý oběd.

Ryby bychom měli pravidelně zahrnovat do našeho jídelníčku. Losos je běžně k dostání v každém supermarketu, tak když nebude k mání jiná vaše oblíbená ryba, kupte si jej a připravte podle receptu níže.

Za půl hodinky máte na stole chutné, lehké a přitom vydatné jídlo.

Ochutnejte a podělte se s ostatními, jak vám chutnalo.

 

Pro 2 mlsouny:

100 g rýže basmati
1 (asi 150 g) cuketa
½ lžičky mleté pálivé papriky
2 lžičky olivového oleje
2 filety lososa
½ lžičky citrónové kůry
+ citrón na pokapání

Rýži uvaříme podle návodu na obale. Cuketu očistíme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké plátky. Papriku smícháme se lžící oleje a směsí potřeme filety. Asi pět minut před uvařením rýže si na pánvi rozehřejeme zbylý olej a orestujeme na něm cuketu. Posolíme a dáme stranou. Filety osolíme a opečeme na stejné pánvi, z každé strany 2-3 minuty.
Rýži dochutíme solí a citrónovou kůrou a smícháme s cuketou. Servírujeme s rybou a citrónem.

Sandra Špačková
foto: Matthias Haupt


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>