Kuřecí prsa zapečená na italský způsob

Kuřecí prsa zapečená s bramborem paprikou a sýrem si vás získá.

Jednak je recept na přípravu velmi snadný a jednak je tento pokrm velmi chutný.

Přesvědčte se sami.

Tip: Pokud nemáte rádi brambory, nahraďte je těstovinami. Na chuti pokrm určitě neztratí.

 

 

Pro 3 mlsouny:

400 g brambor
sůl, pepř
2 červené papriky
400 g kuřecích prs
2 lžíce oleje
1 lžička mleté papriky
1 lžička sušeného oregána
100 ml smetany ke šlehání
100 ml mléka
2 vejce
parmezán
bazalka

Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Uvaříme v osolené vodě do měkka. Papriku nakrájíme na malé kousky. Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky. Osolíme, opepříme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej. Maso na něm ze všech stran orestujeme dozlatova. Přidáme papriku a restujeme zhruba 3 minuty. Okořeníme mletou paprikou, organem a solí. Brambory slijeme a smícháme s masovou směsí. Vše dáme do vymaštěné zapékací formy (asi 20 – 30 cm). Smetanu, mléko, vejce a sýr smícháme. Přilijeme do zapékací mísy a vložíme do rozpálené trouby na 200 stupňů Celsia. Pečeme 30 minut. Vyjmeme, zasypeme lístky bazalky a podáváme.

Martina M.
foto: Matthias Haupt


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>