Kuřecí ragú s hráškem

Přijde vám zvláštní spojení kuřecí ragú? Ragú nemusí být jen z hovězího masa. Jedná se o pokrm z nakrájeného dušeného masa, vnitřností, hub či zeleniny. Podává se s hustou omáčkou, která vznikne dušením.

Název ragú pochází ze staré francouzštiny. Je odvozeno od slovesa „ragoûter“, které lze přeložit jako povzbudit či nadchnout chuť. Proto se ragú mnohdy podává jako předkrm.

Toto kuřecí ragú s hráškem je podáváno jako hlavní pokrm.

Pro 4 mlsouny:

600 g kuřecích prsou
500 g žampiónů
250 g keříkových rajčat
Svazek jarní cibule
4-5 lžic oleje
sůl, pepř
2-3 lžíce mouky
1/8 bílého vína
50 g smetany 33% procentní
1 lžička vývaru
150 g hrášku
5 větviček kerblíku

Maso nakrájíme na kostičky. Žampiony nakrájíme na plátky. Rajčata rozpůlíme. Jarní cibuli nakrájíme na kolečka.
2 lžíce oleje rozehřejeme na pánvi. Opečeme na něm žempiony, asi 5 minut. Ochutíme solí a pepřem a vyjmeme. Na stejné pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a krátce orestujeme cibuli a rajčata. Vyjmeme a na pánev dáme rozehřát další 2 lžíce oleje. Tentokrát opečeme maso. Osolíme, opepříme. Maso poprášíme moukou a přilijeme víno, ¼ l vína a smetanu. Ochutíme vývarem, solí a pepřem. Přivedeme k varu a přidáme hrášek, žampióny, cibuli a rajčata. Krátce podusíme. Mezitím nasekáme kerblík.

Podáváme posypané kerblíkem. Chutná skvěle s bramborami.

Sandra Š.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>