Pečené batáty plněné kuřecí směsí s domácí barbecue omáčkou můžete podávat jako předkrm, ale stejně tak i jako hlavní pokrm.
I když se vám to může zdát zbytečné, uvařte si i barbecue omáčku. Můžete ji dát do sklenic a podávat i k dalším jídlům.
Barbecue omáčku určitě vyzkoušejte k hamburgeru, nebo třeba k pečenému masu.
Pro 4 mlsouny:
1 červená a žlutá paprika
1 cuketa
300 g kuřecích prs
2 lžíce oleje
pepř
3 jarní cibule
+ pečící papír
+ domácí barbecue omáčka
Na barbecue omáčku:
2 lžíce kokosového oleje
1 lžička rajčatového protlaku
1 plechovka pasírovaných rajčat
250 ml zeleninového vývaru
100 ml jablečného octa
1 lžička pepře
1 lžička hořčice
1 lžička mleté uzené papriky
1 lžíce šťávy z limety
sůl
Batáty očistíme a podélně rozpůlíme. Na plech vyložíme pečící papír a rozpůlenou stranou na něj vyložíme batáty.Vložíme do trouby předehřáté na 175 °C a pečeme asi 45 minut.
Na omáčku nasekáme cibuli najemno. Olej rozehřejeme na pánvi a podusíme na něm cibuli. Přidáme protlak a asi tři minuty opékáme. Dáváme pozor, aby se nepřichytl. Přimícháme zbylé přísady a za občasného míchání vaříme asi 1 hodinu. Dáme stranou vychladit. Ochutíme solí a necháme vychladit. Mezitím očistíme papriku, cuketu a maso a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm asi 5 minut orestujeme. Ochutíme solí a pepřem. Vyjmeme a držíme v teple. Papriku a cuketu dáme na stejnou pánev a podusíme. Ochutíme solí a pepřem. Smícháme s masem a nakrájenou jarní cibulí. Brambory vyjmeme z trouby, necháme trochu vychladit a naplníme směsí. Podáváme s barbecue omáčkou.
Sandra Š.