Losos v sójové marinádě

losos v sojove omacce

Losos, ryba, která nepotřebuje žádnou zvláštní péči. Stačí ho nasolit a ogrilovat na pávni a požitek je zaručen. Ale to by bylo trochu „nůďo”, nemyslíte?
Věnujte této rybě trochu času a péče a ochutnejte lososa po asijsku, nebudete litovat.

Podávejte s rýži, citrónem a zeleninou.

2 lžíce medu
6 lžic sójové omáčky
stroužek česneku
zhruba centimetr zázvoru
sůl
filet lososa
rostlinný olej

V misce smíchejte sójovou omáčku, nalisovaný stroužek česneku, medu a kousek nastrouhaného zázvoru.
Filet lososa lehce osolte a ponořte do marinády. Nechte marinovat alespoň hodinu, ale klidně i přes noc. Na pánvi rozehřejte olej a lososa na něj orestujte dozlatova.

Veronika E.
foto: foodiesfeed.com


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>