Rib eye a avokádo v jedné pánvi

steakova panev

Rib Eye Steak (neboli Entrecôte) je steak z přední části vysokého roštěnce, z oblasti žeber.

Bývá označován za nejšťavnatější steak. Právě tuk totiž dodává tomuto steaku typickou chuť.

Pokud ale rib eye nakrájíte a opečete na pánvi spolu s rajčaty a avokádem, nebudete litovat.

Pochutnají si všichni ti, kdo mají rádi maso.

 

Pro 2-3 mlsouny:

1 rib eye steak (300-400 g)
300 g keříkových rajčat
1 cibule
½ svazku petržele
1 zralé avokádo
2 lžíce limetové šťávy
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř

Omytá rajčata omyjeme a rozpůlíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Lístky petržele natrháme. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku, vydlabeme ze slupky, nakrájíme na kousky a zakápneme limetovou šťávou. Steak nakrájíme na kousky. Olej rozehřejeme na pánvi. Maso na něm asi 2 minuty opečeme a poté ochutíme solí a pepřem. Maso dáme stranou. Na stejný olej a výpeček dáme cibuli a rajčata. Chvíli podusíme a poté přidáme maso a avokádo a necháme prohřát. V případě potřeby okořeníme, posypeme petrželí a ihned podáváme.

Sandra Špačková
foto: Food & Foto, Hamburg pro lecker.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>