Steak s bramborovým pyré a glazovanou mrkví

Co si budeme povídat, občas není nad pořádnou flákotu masa. Proč ale chodit vždy do restaurace, když si pořádný a chutný steak můžeme lehce připravit v naší kuchyni? Abychom se nešidili ani v příloze a pochutnali si, připravme si k tomu i polníčkovo bramborové pyré a glazovanou mrkví.

Pokud se vám nechce pouštět do vaření. Přečtěte si tento článek o druzích steaků, ať víte, co si objednat.

 

Pro 4 mlsouny:

 

4 steaky (každý cca 125 g)

800 g brambor

600 g mrkve

2 lžičky másla

4 lžičky javorového sirupu

pepř

2 lžíce oleje

10 lžic mléka

200 g polníčku

špetka muškátového oříšku

 

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme do měkka v osolené vodě. Mezitím oloupeme mrkev a nakrájíme na plátky. Máslo rozehřejeme ve větší pánvi a mrkev na něm za stálého míchání 2 minuty podusíme. Poté přilijeme malou sklenici vody, přivedeme k varu a vaříme asi 4 minuty. Nakonec mrkev glazujeme javorovým sirupem a ochutíme solí a pepřem. Maso omyjeme a osušíme kuchyňskou utěrkou a okořeníme. V pánvi si rozehřejeme olej a maso na něm asi 4 minuty opečeme. Mezitím si ohřejeme mléko a očistíme a natrháme polníček. Brambory slijeme a za pomocí mléka, trochy másla a muškátového oříšku připravíme pyré. Poté přimícháme i polníček. Steak podáváme s bramborovo-polníčkovým pyré a glazovanou mrkví.

 

Sandra Špačková

foto: www.lecker.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>