Rýžové palačinky s borůvkami

Máte rádi palačinky a rádi experimentujete? Nebo vám naopak klasické palačinky příliš nechutnají, ale přesto byste rádi ochutnali jejich rýžovou alternativu?

Zkuste si připravit netradiční palačinky podle tohoto receptu.

Jsou skvělé k snídani a když vám budou chutnat, možná si je připravíte ještě i k večeři.

Podělte se s ostatními mlsouny v komentářích, jestli vám tento recept chutnal…

Pro 2 mlsouny:

30 g celozrnné rýže
200 g borůvek
2 vejce
2 lžíce mléka
1 lžíce strouhaného kokosu
2 lžičky hnědého cukru
sůl
2 lžičky slunečnicového oleje

Rýži přivedeme v 60 ml vody k varu, přiklopíme pokličkou a necháme asi 30 minut vařit. Poté sundáme ze sporáku a necháme 10 minut vychladnout.
Očištěné borůvky necháme okapat. Vejce, mléko, nastrouhaný kokos, uvařenou rýži cukr a špetku soli smícháme v míse. Lžičku oleje rozehřejeme na pánvi. Polovinu rýžového těsta na něm opečeme dozlatova. Na zbylém oleji opečeme i druhou polovinu těsta. Servírujeme s borůvkami.

Sandra Špačková
foto: eatsmarter.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>