Salát z mozzarelly a mladého špenátu

Doplňte na jaře vitamíny a minerály mladým špenátem.

Špenát je bohatý na vápník, sodík, hořčík a také vysoký obsah karotenoidů, především betakarotenu.

Betakaroten je vysoce funkční antioxidant, chrání tělo před negativními účinky slunečního záření a zlepšuje opalování kůže, což před létem jistě oceníte.

Špenát chutná skvěle v kombinaci s další zeleninou a mozzarellou. Ochutnejte!

Pro 4 mlsouny:

4 menší červené cibule
4 lžíce plátků mandlí
100 g keříkových rajčat
200 g okurky
100 g mladého špenátu
šťáva z jednoho pomeranče
4 lžíce balzamikového octa
sůl, pepř
6 lžic olivového oleje
6 větviček tymiánu
400 g mozzarely
+ olej ke smažení

Cibuli nakrájíme na širší plátky a na troše oleji ji z každé strany osmažíme. Na pánvi bez oleje opražíme mandle dozlatova. Rajčata rozpůlíme. Okurku podélně rozřízneme a nakrájíme na kostičky. Špenát očistíme, umyjeme a necháme okapat. Z octu, pomerančové šťávy, olivového oleje, solí a pepře vyšleháme zálivku a nakonec do ní přimícháme natrhané lístky tymiánu. Mozzarellu osušíme a nakrájíme na malé kousky. Špenát, rajčata, okurku, cibuli a mozzarellu naservírujeme na talíř, zalijeme zálivkou a posypeme praženými mandlovými plátky.

Sandra Š.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>