Červená čočka je nenáročná na přípravu a je dobrá nejen v indických pokrmech.
Zkuste si z ní uvařit polévku a taky tento výborný salát.
Je lehký, ideální do teplých dní a protože chutná dobře i za studena, můžete si jej vzít s sebou třeba do práce na svačinu.
Pokud by vám porce nestačila, přikusujte čerstvou křupavou bagetu.
Pro 4 mlsouny:
750 g zeleného chřestu
sůl, pepř
2 šalotky
pažitka
1 lžička pikantní hořčice
½ lžičky medu
3 lžíce olivového oleje
200 g kozího sýra
Čočku uvaříme podle návodu na obalu. Z chřestu uřízneme zdřevnatělé konce a v případě potřeby oloupeme. Chřest povaříme ve vroucí osolené vodě po dobu 5 minut. Slijeme a zchladíme. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pažitku nakrájíme na kolečka.Uvařený chřest nakrájíme na menší kousky. Čočku slijeme. Ocet, hořčici a med smícháme a dochutíme solí a pepřem. Přišleháme olej a v případě potřeby dochutíme. Čočku, chřest, pažitku a šalotku smícháme s připravenou zálivkou. Navrch rozdrobíme sýr a podáváme.
Martina M.
foto: Farhad Ibrahimzade, Unsplash