Těstoviny s chřestem a smetanovou omáčkou s kozím sýrem

Sezóna chřestu je opět tady a kdo hledá recepty na zajímavé pokrmy, je tu správně.

Chřestu sluší nejrůznější omáčky a v tomto receptu je to smetanová omáčka s kozím sýrem a čerstvou pažitkou.

Výsledkem je naprosto famózní chutné jarní jídlo, které určitě musíte ochutnat.

Tip: Kdo by si chtěl pochutnat ještě více, může k pokrmu přikusovat italské grissini.

Pro 4 mlsouny:

3 šalotky
160 g kozí goudy vcelku
½ svazku pažitky
2 lžíce olivového oleje
300 ml smetanu
600 g zeleného chřestu
1 pórek (asi 300 g)
350 g těstovin
sůl, pepř
400 ml zeleninového vývaru

Šalotku nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme. Pažitku nakrájíme a dáme stranou. V pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibulku. Přilijeme smetanu, necháme trochu provařit a poté přidáme sýr. Na mírném ohni vařím tak dlouho, až se sýr rozpustí. Přiklopíme a dáme stranou, udržujeme v teple.

Z chřestu odřízneme zdřevnatělé konce a případně oloupeme. Pórek nakrájíme na dlouhé úzké proužky. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.

Mezitím v hrnci přivedeme k varu vývar, vložíme do něj chřest a pórek a asi tři minuty povaříme. Do omáčky přimícháme nakrájenou pažitku. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme trochu vývaru. Ochutíme solí a pepřem.

Chřest s pórkem dáme rovnou na talíř a podáváme s těstovinami přelitými smetanovou omáčkou.

Sandra Š.
foto: Thorsten Suedfels, essen-und-trinken.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>