Teplý chřestový salát

Sezóna chřestu je v plném proudu, a tak je na čase toho využít a užít si jej, dokud je k dostání.

Chřest lze upravit na mnoho způsobů a nemusíte se omezovat jen na kombinaci s holandskou omáčkou.

Dnes si zkuste připravit tento rychlý salát, pochutnáte si.

Pro 4 mlsouny:

400 g raných brambor

200 g uzeného špeku

2 lžíce olivového oleje

1 kg zeleného chřestu

1 červená paprika

100 g rukoly

200 g římského salátu

200 ml kuřecího vývaru

4 lžíce vinného octa

1-2 lžíce hořčice

sůl

pepř

špetka cukru

Brambory pečlivě umyjeme a uvaříme ve vroucí osolen é vodě. Špek nakrájíme na proužky. Olej rozehřejeme na pánvi a špek na něj po dobu 5 minut opečeme. Chřest omyjeme a zdřevnatělé části odkrojme. Rozkrojíme na půl a nakrájíme na malé kousky. Papriku očistíme od jádřince a nakrájíme na  proužky. Salát omyjeme natrháme na menší kousky a osušíme. Špek vytáhneme z pánve a na stejném oleji opečeme chřest a papriku. Poté přilijeme vývar a necháme ho celý vyvařit. Přidáme ocet, hořčici, sůl, pepř a cukr. Brambory nakrájíme na malé kousky a přidáme k zelenině na pánev. Vše důkladně promícháme a teplé servírujeme.

rdc

foto: www.lecker.de, Food & Foto


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>