Vepřová panenka s žampióny a fenyklem

Nemáte čas na dlouhé vaření, ale přesto se nechcete vzdát teplého oběda?

Nemusíte hned volat do místní pizzerie. Uvařit se dá i do půl hodinky a o tom, že si pochutnáte, nemusí být pochyb.

Pusťte se do přípravy tohoto lahodného jídla – vepřových medailonků s žampióny a fenyklem ve smetanové omáčce.

To bude pomlsáníčko…!

 

Pro 2 mlsouny:

150 g žampiónů
1 fenykl o váze asi 400 g
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
250 g vepřové panenky
100 ml 15% smetany na vaření
100 ml zeleninového vývaru
trocha tymiánu
1 lžíce citrónové šťávy
hrst sladkolisté petržele

Očištěné žampióny rozpůlíme. Fenykl rozpůlíme a nakrájíme na asi centimetrové proužky. Houby osmažíme na lžíci oleje dozlatova a dáme stranou. Do pánve přidáme na fenykl a na středním plameni asi 7 minut povaříme. Osolíme, opepříme a dáme k houbám. Na pánev přidáme zbylý olej a rozehřejeme. Vepřovou panenku nakrájíme na plátky a z obou stran osolíme a opepříme. Dáme na pánev a z každé strany zprudka opečeme – stačí dvě minuty z každé strany. Přilijeme smetanu a vývar a přivedeme k varu. Omáčku ochutíme tymiánem, citrónem a případně dosolíme. Poté přidáme žampióny a fenykl a ohřejeme. Podáváme posypané petrželí.

Sandra Špačková
foto: Matthias Haupt


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>