
Přemýšlíte neustále nad tím, jakou přílohu připravit?
Zkuste možná trochu netradiční přílohu vařenou rýži s mrkví, hráškem a kešu ořechy.
Hodí se ke kuřecímu ale také k vepřovému masu.
Dost možná vám bude tato příloha chutnat jen tak samotná. V takovém případě však připravte větší množství.
Pro 2 mlsouny:
100 g dlouhozrnné rýže
1 lžíce másla
sůl
200 ml zeleninového vývaru
100 g hrachových lusků
100 g mrkve
Cibuli nakrájíme najemno. Na pánvi rozehřejeme máslo a cibuli a rýži na něm podusíme. Ochutíme solí, špetkou chilli a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a přikryté vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Hrách a mrkev nakrájíme podle libosti na stejně velké kousky. Pět minut před dokončením rýže, přidáme do hrnce také zeleninu a společně povaříme. Mezitím nasekáme kešu ořechy, které nakonec přimícháme.
Martina M.
foto: Ali Salehi