Zajímavá příloha – rýže s mrkví a hráškem

ryze s mrkvi a hraskem

Přemýšlíte neustále nad tím, jakou přílohu připravit?

Zkuste možná trochu netradiční přílohu vařenou rýži s mrkví, hráškem a kešu ořechy.

Hodí se ke kuřecímu ale také k vepřovému masu.

Dost možná vám bude tato příloha chutnat jen tak samotná. V takovém případě však připravte větší množství.

 

Pro 2 mlsouny:

1 cibule
100 g dlouhozrnné rýže
1 lžíce másla
sůl
špetka mletého chilli
200 ml zeleninového vývaru
100 g hrachových lusků
100 g mrkve

Cibuli nakrájíme najemno. Na pánvi rozehřejeme máslo a cibuli a rýži na něm podusíme. Ochutíme solí, špetkou chilli a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a přikryté vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Hrách a mrkev nakrájíme podle libosti na stejně velké kousky. Pět minut před dokončením rýže, přidáme do hrnce také zeleninu a společně povaříme. Mezitím nasekáme kešu ořechy, které nakonec přimícháme.

Martina M.
foto: Ali Salehi


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>