Pestrá jarní polévka

Máte rádi zeleninové polévky, jen se vám nechce krájet spousta zeleniny?

Nemusíte, stačí, když nakrájíte jen pár mrkví, celer, pórek a cibuli. Zbylé druhy zeleniny nahraďte zeleninou mraženou.

Na chuti polévky nijak neubude a přípravu polévky tak urychlíte.

Jistě v restauraci bychom mraženou zeleninou za vděk nevzali, ale doma občas výjimku udělat můžeme.

 

Pro 4 mlsouny:

300 g brambor
250 g mražené jarní zeleniny
1 lžíce másla
1 pórek
3 mrkve
1 celer
1 cibule
1 kousek citrónové trávy
30 g sušených hub (namočených ve vodě)
½ l mléka
½ l vody

Brambory uvaříme ve slupce ve vroucí osolené vodě. Vodu slijeme a brambory rozkrojíme na půl. Oloupanou a nakrájenou cibuli orestujeme na másle. Přidáme brambory a krátce orestujeme. Celer a mrkev oloupeme, nakrájíme a přidáme do hrnce. Zalijeme vodou a mlékem a 10 – 15 minut povaříme.

Pokud v polévce chcete mít brambory, pár jich vyjměte a propasírujte nebo rozmixujte do polévky. Osolíme a opepříme. Přidáme mraženou zeleninu, nakrájený pórek a houby a přivedeme k varu. Stáhneme z plamene a necháme 10 minut odležet a můžeme podávat.

Sandra Š.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>