Tvarohové koule s rebarborovou omáčkou

Říkáte si, že by to po dobrém obědě chtělo do žaludku nějakou tu sladkou tečku?

Využijte aktuální sezóny rebarbory a jahod.

Tyto tvarohové koule s vynikající rebarborovo – jahodovou omáčkou jednoznačně musíte ochutnat.

Celou sladkou dobrotu zvládnete připravit podle zručnosti do 30 minut.

 

 

Pro 4 mlsouny:

500 g tvarohu
1 lžička nastrouhané kůry z pomeranče
špetka soli
3 lžíce cukru krupice
2 větvičky máty
200 g rebarbory
300 g jahod
2 lžíce medu
1 vanilkový cukr
150 ml dezertního vína
kapka citronové šťávy
¼ lžičky kukuřičného škrobu

Tvaroh smícháme s pomerančovou kůrou a se špetkou soli. Rebarboru oloupeme a zdřevnatělé konce odřízneme. Nakrájíme na plátky. Dezertní víno, med, oba druhy cukru a citrónovou šťávu dáme do hrnce. Přidáme nakrájenou rebarboru a vše společně dvě minuty povaříme. Jahody omyjeme, osušíme a rozmixujeme. Přimícháme do hrnce a v případě potřeby i trochu škrobu. Z tvarohu vytvoříme koule a přelijeme rebarborou omáčkou. Ozdobíme lístky máty a podáváme.

Sandra Špačková
foto: ichkoche.at / Blanka Kefer


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>