Grapefruitové krémové řezy

Pro všechny ty, kdo mají rádi želatinu a sladké dezerty z ní připravené, jsme připravili tuto dobrotu. Dokonce by se dalo říct, že se jedná o zdravé mlsání. Grapefruit totiž obsahuje velké množství vitamínu C.

Díky nahořklé chuti grapefruitu a nepříliš velkému množství cukru bude tento dezert chutnat i těm, kteří nejsou příliš na sladké.

Protože dezert vypadá dobře i na oko, můžeme jej připravit i pro slavnostnější příležitosti.

125 g cukrářských piškotů
2 grapefruity
4 lžíce agávového sirupu
8 plátků želatiny
3 vejce
125 g cukru krupice
500 g bílého jogurtu

Formu na srnčí hřbet o délce 25 cm vyložíme potravinovou fólií. Vyložíme piškoty a naskládáme je vedle sebe. Z jednoho grapefruitu vymačkáme šťávu a odměříme 200 ml šťávy. 100 ml smícháme s agávovým sirupem a přelijeme jím piškoty. Želatinu namočíme do studené vody a 5 minut necháme odmočit.

Vejce oddělíme. Žloutky, 80 g cukru a 100 ml grapefruitové šťávy za pomocí ručního mixéru smícháme v míse vhodné na vodní lázeň. V hrnci přivedeme k varu vodu. Na hrnec položíme mísu se žloutkovou směsí a metličkou šleháme, až získáme tužší krém. Želatinu vymačkáme a přidáme do teplé vaječné směsi. Necháme ji rozpustit se. Mísu sundáme z vodní lázně do krému přimícháme jogurt pokojové teploty. Necháme vychladit.
Z bílků a zbylého cukru vyšleháme tuhý sníh. Ten přimícháme k jogurtovému krému, který nakonec přelijeme přes piškoty. Uhladíme na povrchu a necháme v chladu alespoň 4 hodiny vychladnout. Druhý grapefruit oloupeme tak, aby na dužině nezůstala žádná bílá slupka a měsíčky nakrájíme na menší kousky a ozdobíme jimi nakrájený dezert.

Sandra Špačková
Foto: eatsmarter.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>