Liptovská pomazánka

Receptů na liptovskou pomazánku jistě naleznete mnoho. Dalo by se říct, že každá rodina má svůj vlastní.

Pokud ta vaše ten správný poměr ingrediencí teprve hledá, máme pro vás vynikající recept.

Kapary a tylžský sýr dodají pomazánce ten správný šmak.

Pomazánka se skvěle hodí k čerstvému pečivu a když ji nakonec posypete nasekanou pažitkou, chuťový zážitek je zaručen.

100 g másla
1 lžíce kaparů
1 lžíce mleté papriky
1 červená cibule
sůl
pepř
2 lžíce šlehačky
1 lžička hořčice
50 g tylžského sýru
250 g tvarohu

Tylžský sýr nastrouháme na jemno. Jednu cibuli nakrájíme nadrobno a druhou na tenká kolečka. Kapary nasekáme.
Tvaroh smícháme se změklým máslem a šlehačkou do hladkého krému. Přidáme cibuli, sýr, kapary, hořčici, papriku. Vše důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Sandra Špačková


Reakce na Liptovská pomazánka

  1. Josef Procházka napsal:

    Ano, ano, liptovská pomazánka, tradiční to krajová specialita z Liptova. A v ní tylžský sýr a kapary. Ještě bych doporučil doplnit tuňáka vyloveného z Váhu. To je asi stejná hloupost.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>