Ementálový salát

ementalovy salat

V teplých dnech si naše tělo žádá lehká jídla. Často nám tak stačí k jídlu jen ten salát s trochou pečiva. K tomuto sýrovému salátu se skvěle hodí opečená bílá bageta. Hlavní přísadou je sýr ementál, právě ten salátu dodává správnou chuť.

Ementál správným názvem Emmentaler je sýr původem ze Švýcarska s typickými dutinami uvnitř. Pochází z údolí řeky Emme v Kantonu Bern na úpatí Alp. Pokud ho máte rádi, proč si z něj nevyrobit chutný salát?

 

Pro 4 mlsouny:

 

300 g ementálu

60 g  jarní cibule

1 chilli paprika

100 g ředkviček

1 červená paprika

 

3 lžíce octa

sůl

pepř

2 lžíce slunečnicového oleje

1 lžíce petržele

 

pažitka

bageta

 

Sýr nakrájíme na větší kostičky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Papričku očistíme od semínek a nakrájíme na jemno. Ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka. Očištěnou papriku rovněž nakrájíme na menší kousky. Všechny přísady dáme do mísy a promícháme.

Na zálivku smícháme 2 lžíce vody, ocet, olej, petržel, sůl a pepř. Salát zálivkou zalijeme, promícháme a necháme 10 minut v klidu, aby se chutě smíchaly. V případě potřeby ještě dochutíme.

Podáváme ozdobené pažitkou s bílým pečivem

 

rdc

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>