Krkovice na grilu s BBQ omáčkou

Krkovice na grilu s BBQ omáčkou

Vepřové maso je v české kuchyni velmi oblíbené. Obzvláště ve dnech, kdy se z balkónů a zahrad line lákavá vůně grilu.

Na grilování se obzvláště hodí krkovička. Přidáváme ji k omáčkám, zelenině, ovoci, houbám, pikantnímu koření, pivu, sýru či bylinkám.

Kupujeme krkovici bez zápachu, prorostlou podle toho, co z ní chceme připravovat.

Tento recept pro Vás připravili v kuchařské škole Chefparade.

Pro 4 mlsouny:

500 g krkovice
sůl
pepř, hrubozrnná sůl

Maso nakrájíme tak, aby vznikly cca 1,5 cm silné plátky. Plátky jemně naklepeme,
osolíme a opepříme. Následně opečeme na grilu z obou stran cca 4-5 minut z každé strany dle tloušťky
tak, aby maso bylo zcela propečené. Před úplným propečením masa potřeme BBQ omáčkou z obou stran.

BBQ omáčka:

kečup
sojová omáčka
česnek
pepř a sůl
mletá paprika sladká
sweet chilli sauce

Všechny ingredience smícháme metlou dohromady.

Grilovaná zelenina

1 lilek
2 cukety
4 červené papriky
sušená rajčata
čerstvá rukola
olivový olej

 
Na grilovací pánvi opékáme po obou stranách kolečka lilků a cuket. Papriky nakrájíme na silnější plátky a taktéž opečeme. Vše naskládáme na mísu, dozdobíme nasekanými sušenými rajčaty a rukolou. Pokapeme olejem, dochutíme solí a pepřem.

Tip:
Skvělým doplňkem ke grilované zelenině je česneková omáčka – majonéza rozředěná zakysanou smetanou, ochucení tvoří česnek utřený se solí a sekaná
plochá petrželka.

Recept + foto: Chefparade


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>