Domácí Baileys

domaci-baileys

U zrodu Baileys® stál v 70. letech David Dand, ředitel nápojové společnosti Gilbeys of Ireland.

Společně s týmem technických odborníků si všiml možnosti vyrábět nový nápoj. Bylo důležité, aby suroviny byly snadno dostupné a pocházely z Irska.

David, jako správný Ir, se nechal inspirovat dvěmi největšími tradicemi své země – pálením whisky a mléčnými farmami.

Pravému Baileys® se pochopitelně nic nevyrovná, ale proč si nevyrobit jeho zdařilou podobu?

2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka

1/2 l rumu nebo mandlového likéru

200 ml smetany ke šlehání

Plechovky kondenzovaného mléka vložíme neotevřenou do hrnce s vodou a vaříme na mírném ohni 2 hodiny. Občas je dobré pootočit plechovku. Celou dobu dbáme, aby plechovka byla neustále pod vodou. Pokud však nestojíme o výbuch. :-) Po vyjmutí necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne. Teprve pak otevřeme a v mixéru za postupného přilévání smícháme s rumem a šlehačkou. Získat bychom měli jemný krémový likér. Podáváme ve vychlazených skleničkách.

Sandra Špačková


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>