Whisky sour

whisky sour

Je vynikající koktejl, o kterém není známo, kdo jej umíchal jako první. Řadí se do skupiny sour, což je označení pro míchané nápoje, které se objevily ve Velké Británii v polovině 18. století. Jedná se o nápoje z lihoviny a citrónové, limetkové a jiné sladké šťávy. Sladká a kyselá chuť v nich je skvěle vyvážená.

Lámete si hlavu nad tím, zda psát whisky nebo whiskey?

Dříve to bylo jedno, ještě na počátku 20. století, kdy se zabývala britská Královská komise otázkou, co je a co není whisky, byly obvyklé oba způsoby psaní. Později se ale ujalo pravidlo psaní whisky pro produkci skotskou a whiskey pro irskou a americkou.

4,5 cl bourbon whiskey
3 cl čerstvé limetkové šťávy
1,5 cl sirupu

Všechny suroviny dáme do šejkru s ledem, protřepeme a přelijeme do koktejlové sklenice – do tumbleru. Koktejl se zdobí plátkem pomeranče a koktejlovou třešničkou.

Sandra Špačková
foto: rampantcuisine.com


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>