Zapečená vepřová panenka s cuketou a rajčaty

Také milujte vepřovou panenku? Pak jistě oceníte tento recept na velice chutnou panenku zapečenou s cuketou, rajčaty, šunkou a sýrem. Na ingrediencích nešetřete, čím chutnější šunku a sýr použijete, tím více vám jídlo bude chutnat.

Příprava je velice jednoduchá a není třeba stát u plotny déle než půl hodiny.

Tato nejlibovější část vepře pohladí vaše mlsné jazýčky. Jen ochutnejte.

 

Pro 4 mlsouny:

400 g vepřové panenky
200 g cherry rajčat
400 g cuket
250 g zakysané smetany
2 lžičky solamylu
3 lžičky hořčice
100 g šunky
125 g ementálu
2 lžíce másla
sůl, pepř

Rajčata a cuketu omyjeme. Cuketu nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a opepříme. Zakysanou smetanu smícháme se solamylem, hořčicí a ochutíme solí a pepřem. Cuketu smícháme se smetanou. Šunku a sýr nakrájíme na malé kostičky. Vepřovou panenku, omyjeme, osušíme a nakrájíme na asi 1 cm tenké plátky. Máslo rozehřejeme na pánvi. Plátky na másle krátce z obou stran opečeme a okořeníme solí a pepřem. Plátky cukety položíme na pečící trouby, přidáme rajčata a plátky masa. Navrch položíme šunku se sýrem a pekáč vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 20 minut.

Martina Mlsná
foto: oetker.de

Poklady klasické české kuchyně – Roman Vaněk lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>