Bramborový salát s uzenou makrelou

Brambory a uzená makrela v jednom salátu? Skvělá kombinace.

Do salátu určitě přidejte i lžíci křenu a také potočnici.

Její křehké a šťavnaté lístky jsou totiž lehce pikantní a příjemně nahořklé, díky čemuž dokáže v salátu dělat divy. Nejchutnější jsou horní lístky, ale použít lze celou lodyhu.

Už jste ji někdy ochutnali?

 

 

Pro 2 mlsouny:

350 g nových brambor
100 g crème fraîche
1 lžíce křenu
šťáva z jednoho citrónu
2 uzené makrely, bez kůže
85 g potočnice
pepř
sůl

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Během jejich vaření smícháme crème fraîche s křenem a citrónovou šťávou a okořeníme pepřem.
Brambory slijeme a necháme trochu vychladnout. Promícháme s ochucenou smetanou. Poté přidáme nakrájenou makrelu a potočnici, ještě jednou promícháme a můžeme podávat, nejlépe ještě trochu teplé.

Martina Mlsná


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>