Bramborový salát s ředkvičkami a jablky

Tento salát obsahuje hodně vitaminů a díky nulovému obsahu majonézy vám moc nezatíží žaludek. Ředkvičky navíc lidskému tělu dodají vitaminy skupiny B a kyselinu listovou, která posiluje nervovou soustavu.

Pravidelnou konzumací ředkviček můžeme zabránit nadýmání a střevním potížím. Pomáhají rozpouštět usazený sekret a léčí i rýmu a kašel. Ředkvičky jsou tedy vhodnou stravou právě v době vánoční, tedy v době nachlazení a nemocí dýchacích cest.

 

Pro 4 mlsouny:

3 lžíce jablečného džusu
3 lžíce zakysané smetany
2 lžíce vinného octa
1 lžíce citronové šťávy
3 lžíce oleje
sůl, pepř
300 g ředkviček
2 hrsti rukoly nebo směs řeřichy a římského salátu
200  g brambor
2 jablka, nadrobno
120 g červených fazolí
2 svazky pažitky

Brambory uvaříme, oloupeme, nakrájíme na malé kousky a necháme vystydnout. Salátové listy natrháme na malé kousky. I jablka a ředkvičky nakrájíme na drobno. Všechny přísady na zálivku smícháme. Salát, brambory, fazolky a ředkvičky dáme do mísy a promícháme, přidáme i zálivku a v případě potřeby dochutíme. Můžeme podávat.

Sandra Špačková


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>