Houbové gnocchi

houbove gnocchi

Nasbírali jste čerstvé houby a teď nevíte, kde všude je lze použít?

Dali byste přednost něčemu lehčímu?

Ochutnejte tyto jednoduché gnocchi s houbami, brokolicí a rajčaty a dejte nám vědět, jak vám chutnalo.

Do pokrmu můžete použít hřiby, ale stejně tak i žampiony.

 

 

Pro 2 mlsouny:

miska (plechovka) hub
1 cibule
2 česnek
120 g brokolice
koktejlová rajčata
2 lžíce olivového oleje
200 gnocchi
30 g másla
šalvěj

Houby důkladně očistíme a nakrájíme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Brokolici natrháme na menší kousky a povaříme je dvě minuty ve vroucí osolené vodě. Poté hned slijeme a zchladíme ledovou vodou. V pánvi rozehřejeme olej a polovinu cibule a česneku na něm krátce podusíme. Přidáme gnocchi, brokolici a vše asi tři minuty restujeme. Poté přidáme rajčata, ochutíme solí a pepřem a krátce opečeme.
V druhé pánvi si mezitím zpěníme máslo a podusíme na něm zbylou cibuli a česnek. Přidáme houby a ty asi 5 minut restujeme. Nakonec smícháme gnocchi a houby posypeme nasekanými lístky šalvěje.

Sandra Š.
foto: edeka.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>