Jednoduchý letní dezert

Máte ovoce, které byste rádi rychle zpracovali?

Dejte je do dezertu. Je lehký, jednoduchý na přípravu a vynikající.

My jsme jej připravovali s broskvemi, ale skvěle bude chutnat i s nektarinkami nebo jahodami.

Na dezert budete potřebovat 4 menší formičky.

 

 

Pro 4 mlsouny:

2 lžíce plátků mandlí
2 broskve
300 g letních plodů (ostružiny, rybíz apod.)
2 vejce
50 g cukru
1 vanilkový cukr
200 g zakysané smetany

Mandle opražíme na suché pánvi. Ovoce očistíme a broskve nakrájíme na tenké plátky. Ovoce necháme oschnout a rozložéme do formiček. Vejce oddělíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a bílky. Poté opatrně přimícháme smetanu. Směsí zalijeme ovoce. Vložíme do předem vyhřáté trouby na nejvyšší teplotu a pečeme 3 – 5 minut, dokud povrch nezezlátne a těsto nelepí na špejli. Posypeme mandlemi a případně dalším ovocem.

Sandra Špačková
foto: kochen&geniessen


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>