Rebarborová bábovka

Bábovka z rebarbory

Bábovky se pečou snad v každé domácnosti. Lze je podávat k snídani, nebo je můžeme nabídnout návštěvě ke kávě a čaji.

Jenže, když neustále pečeme ty samé dokola, hrozí, že se jich přejíme a pak už je nedoceníme.

Proto jsme pro vás přichystali recept na rebarborovou bábovku. Díky rebarboře není bábovka příliš sladká a je příjemně vláčná.

 

 

200 g rebarbory

100 g nasekaných mandlí

250 g másla

250 g cukru

2 vejce

400 g mouky

4 lžíce kypřícího prášku

10 lžic mléka

špetka soli

 

Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Rebarboru očistíme a nakrájíme na malé kousky. Mandle krátce opražíme na pánvi bez tuku. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Máslo, cukr, sůl a sníh vyšleháme do krému. Poté přidáme žloutky a prosátou mouku a kypřící prášek. Poté přimícháme mléko a vše důkladně vymícháme. Pokud je potřeba, můžeme přidat mléko. Nakonec přidáme rebarboru a mandle. Těsto přelijeme do formy a pečeme v předem vyhřáté troubě na 175 °C 25-30 minut. Bábovka je upečena, jakmile se těsto nelepí na špejli. Ještě teplou bábovku vyndáme z formy a necháme vychladnout. Podáváme posypané moučkovým cukrem.
Sandra Špačková
foto: Food & Foto, Hamburg


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>